Menu
0
Voor 15u besteld: vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 60€
Al 28 jaar met plezier tot uw dienst!
Gepersonaliseerde boodschap in uw geschenk
€8,50
Toevoegen aan winkelwagen
India - Arabica Monsooned - Malabar AA
India - Arabica Monsooned - Malabar AA
India - Arabica Monsooned - Malabar AA

India - Arabica Monsooned - Malabar AA

€8,50Incl. btw
Op voorraad

Een krachtige, prikkelende koffie met een lage aciditeit. Deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een echte smaaksensatie! Lees meer..

1-2 dagen
  • Bestel voor 15u

    wij verzenden vandaag
  • Onze klanten geven ons

    4,9/5 op Facebook
  • 28 jaar productkennis

  • Bezoek onze fysieke winkel

    in Brasschaat

Productomschrijving

 

 Naam: India - Arabica Monsooned - Malabar AA 
   
 Smaak: De smaaksensatie van deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een koffieverhaal apart. Een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild.

Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamelachtige flavors. 
   
 Gebruik:     Espresso
Krachtigere filterkoffie
 (louter een advies natuurlijk)  

  

 Oorsprong  De Koffie
     
 Land:India  Soort:Arabica
 Regio:Zuid- India - Karnataka, Western Ghats  Variëteit:Kent - Catimor - Selection 9
 Hoogte:1.100 - 1.200 meter  Grootte:Screen 18/19
 Ondergrond:humusrijk  Classificatie: AA
 Regen:8.000 à 10.000 mm per jaar  Verpakking: Juten zakken van 60kg   
 Temperatuur:warme zomers - frisse winters   

  

 Oogst- en verwerkingsmethode
  
 Oogstmethode:Handgeplukt

 Wasmethode:Monsooned

De verwerking begint met hoogwaardige bonen, Arabica AA, via de zogenaamde ‘droge verwerking’:

Deze methode, ook bekend als "natural coffee processing" of het "dry process", dit is de oudste verwerkingsmethode.  De boeren leggen de koffiekersen op een vlakke ondergrond  waarna ze in de zon gedroogd worden gewassen.

Zodra de zaden zijn gedroogd, worden ze van de kers verwijderd. Het verwijderen van de zaden is de moeilijkste stap in deze methode omdat het veel vakmanschap en ervaring vraagt. 

Daarna worden de koffiebonen, in open bakstenen of betonnen magazijnen, tijdens de maanden juni tot en met september blootgesteld aan de vochtige moessonwinden van de Arabische Zee.

Om de vochtopname te egaliseren, worden de bonen vaak geharkt, regelmatig opgehoopt en opnieuw geharkt. Tijdens dit proces, dat 12 tot 16 weken duurt, nemen de bonen het vocht in fasen, zwellen ze op (tot bijna tweemaal hun oorspronkelijke grootte) en ontwikkelen ze kleuren variërend van lichtgoud tot lichtbruin. Na enkele weken wordt de koffie opnieuw gesorteerd, in zakken gedaan en naar een drogere regio verplaatst voor langdurige opslag.

 

 

 

Reviews

Specificaties

India - Arabica Monsooned - Malabar AA

0 beoordelingen

Beoordeel India - Arabica Monsooned - Malabar AA

Een krachtige, prikkelende koffie met een lage aciditeit. Deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is ..

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis